Wonder Nails & Whitening
  Nagelstudio, wimperstudio & Tanden bleken

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Hoe wit worden mijn tanden?
Hoe wit de tanden worden is niet te zeggen. Hoe wit ze zullen worden hangt af van de mate van verkleuring, de soort verkleuring en hoeveel sessies er worden besteed aan het tanden bleken. De tanden zullen nooit witter worden dan ze van nature waren. Dit is genetisch bepaald.

Hoe lang blijven ze wit?
Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de levensstijl die erop nagehouden wordt en de staat van de tanden. De resultaten zullen over het algemeen geleidelijk teruglopen en er is na gemiddeld een half jaar tot een jaar een opfrisbehandeling nodig. Een enkeling behoudt zijn witte tanden.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een volledige behandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur inclusief de intake.

Hoe vaak mag ik mijn tanden bleken?
Het beste resultaat wordt behaald als u na de eerste behandeling de week daarop nog eens terug komt voor een opfrisbehandeling. Vervolgens mag de behandeling maandelijks herhaalt worden.

Ik heb stifttanden/kronen. Worden mijn tanden nog steeds gewit?
Nee, de kronen en stiften zullen niet witter worden. Oppervlakkige verkleuringen kunnen wel lichter worden. Indien uw stiften of kronen lichter zijn dan de rest van uw tanden, is het natuurlijk wel mooi om de rest te bleken, zodat deze qua kleur weer netjes aansluiten bij de stiften/kronen.

Vanaf welke leeftijd mogen tanden gebleekt worden?
Het bleken van de tanden mag vanaf 16 jaar. Hierbij is het zo, dat tot het 18e levensjaar een ouder een handtekening dient te zetten op het intakeformulier en deze dient tijdens de gehele behandeling aanwezig te blijven.

Ik heb een beugel. Kunnen mijn tanden gebleekt worden?
Helaas is het niet mogelijk om te bleken met een beugel. Tijdens het bleken kan de gel namelijk niet optimaal contact maken met de tanden. Daarnaast kan het hechtmateriaal makkelijker loslaten en vervolgens moeilijker te bevestigen zijn. Zodra de beugel er uit is, kunnen de tanden gebleekt worden.

Mogen mijn tanden gebleekt worden als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
Nee. Het effect van het bleken van tanden tijdens zwangerschap en borstvoeding is niet bewezen. Om eventuele schade te voorkomen worden de tanden dus niet gebleekt. Ook niet indien u twijfelt of u zwanger bent!

Ik ben overgevoelig voor licht of ik slik medicijnen die reageren met licht. Kunnen mijn tanden gebleekt worden?
Nee, uw tanden kunnen niet gebleekt worden. Het is namelijk mogelijk dat er huiduitslag optreedt door de bleeklamp.

Zullen mijn tanden gevoelig zijn tijdens of na de behandeling?
In principe zult u geen last ervaren door de gel. Het kan altijd zijn dat uw tanden wat gevoelig zijn na de behandeling. Dit is meestal met maximaal 3 dagen weer weg getrokken.

Is tanden bleken slecht voor vullingen?
Nee, het is niet direct slecht voor vullingen. Amalgaamvullingen worden niet gebleekt. Dit is omdat er bij deze vullingen kwik vrij kan komen en er zou mogelijk verkleuring van de tanden op kunnen treden.

Bleken vullingen mee?
Nee. Onderzoek heeft uitgewezen dat vullingen niet lichter worden. Alles wat van nature niet in de mond thuishoort, zal niet lichter worden. Oppervlakkige verkleuringen, zoals aanslag door roken of koffie, zou wel lichter kunnen worden.

Is bleken veilig voor een gouden tand?
Ja, bleken tast een gouden tand op geen enkele manier aan.