Wonder Nails & Whitening
  Nagelstudio, wimperstudio & Tanden bleken

Veelgestelde vragen over nagels

Wat is het verschil tussen acryl en gel?
Acryl wordt gevormd door een vloeistof en poeder samen te voegen. Er ontstaat dan een gladde massa die in vorm "geboetseerd" moet worden. Acryl hard uit aan de lucht. Gel is een kant-en-klare, plakkerige massa en moet in vorm "getrokken" worden. Gel hard uit onder een uv-/led-lamp. 

Wat zijn Solarnagels?
Solarnagels zijn kunstnagels. Deze bevatten MMA en zijn dus kankerverwekkend en zeer schadelijk voor de natuurlijke nagels. Voor het hechten van deze nagels moet de nagelplaat dusdanig dun gevijld worden, dat uw natuurlijke nagels zo dun worden als vliesjes. Ook zal bij hard stoten niet de kunstnagel loslaten, maar uw gehele natuurlijke nagel beschadigen. De Solarnagels zijn namelijk op zo'n manier aan de nagels gehecht, dat deze niet loslaten. Omdat Solarnagels zo schadelijk zijn, worden ze bij mij in de salon niet gezet. 

Wat is het verschil tussen nagellak en gellak?
Nagellak hard uit aan de lucht en gellak hard uit onder een uv-/led-lamp. Nog een verschil is dat nagellak vaak dezelfde dag nog beschadigd. Gellak blijft op natuurlijke vingernagels tot wel 4 weken mooi. Op de teennagels is dat zelfs tot wel 8 weken.

Hoe lang duurt het zetten van kunstnagels?
De tijd die er voor nodig is om kunstnagels te zetten is geheel afhankelijk van de wensen. Een nieuwe set duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Het nabehandelen varieert van 45 minuten tot 1,5 uur.  

Is het zetten van kunstnagels slecht voor mijn eigen nagels?
Nee, het zetten van kunstnagels is niet slecht voor de natuurlijke nagels. Als uw eigen nagels wel beschadigd zijn, komt dat door overmatig vijlen en/of schadelijke chemische stoffen in de producten.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn kunstnagels moet laten nabehandelen?
Meestal moet er na 3 tot 4 weken nabehandeld worden. De kunstnagels groeien namelijk met de eigen nagels mee. Bij te lang wachten met nabehandelen zullen de kunstnagels in de weg gaan zitten en pijn gaan doen en/of afbreken.

Ik heb schimmelnagels. Mag ik kunstnagels of gellak?
Ja, ook met schimmelnagels mag u kunstnagels of gellak, maar de vraag is of dit verstandig is. Het beste is om de schimmelnagel(s) te behandelen in plaats van te verbergen. Zo heeft u met een aantal maanden weer nagels om trots op te zijn en zal ook de kunstnagel of gellak mooier zijn.

Vanaf welke leeftijd mogen er kunstnagels gezet worden?
Het zetten van kunstnagels mag op elke leeftijd. Hoewel dit op elke leeftijd mag, is het niet verstandig om ook daadwerkelijk op elke leeftijd kunstnagels te zetten. Het belangrijkste uitgangspunt is dat degene met de kuntsnagels weet hoe ze om moet gaan met haar nagels. De nagels moeten, naast dat ze niet als werktuigen dienen, goed verzorgd worden met olie. Indien een meisje of dame voldoende verantwoordelijkheid heeft om hier rekening mee te houden en de verzorging ook echt toe te passen, is zij klaar voor kunstnagels. Zo niet, dan kunnen er helaas (nog) geen kunstnagels geplaatst worden.

Vanaf welke leeftijd mag er gellak geplaatst worden?
Voor het plaatsen van gellak geldt hetzelfde als het plaatsen van een kuntsnagel. Dit is niet leeftijdsgebonden, maar verantwoordelijkheidsgebonden. Als jij je nagels niet als werktuigen gebruikt en je verzorgt ze netjes elke dag met olie, zoals wordt aangegeven tijdens de behandeling, is het geen probleem als je jonger bent dan 18. Zo niet, is het niet verstandig om er welk kunstproduct dan ook op te plaatsen.

Ik heb een scheur in mijn natuurlijke nagel. Kan daar wat aan gedaan worden?
Ja, dat kan. Er kan een heel dun beschermlaagje aangebracht worden om te voorkomen dat de nagel verder scheurt. Zo krijgt u geen kunstnageleffect, maar wel de versteviging. 

Wat zijn probleemnagels? En wat kan daar aan gedaan worden?
Probleemnagels zijn nagels die anders groeien dan gewone nagels, beschadigd zijn door bijvoorbeeld trauma of slechte gewoontes of beschadigd zijn door ziekte. Voorbeelden zijn bijtnagels, psoriasisnagels, nagels met "ribbels", nagels met putjes of horizontaal gestreepte deuken of nagelbedden waar (nagenoeg) geen nagels meer op zitten. Natuurlijk zijn er nog veel meer probleemnagels. Omdat elke probleemnagel anders is, verschillen ook de behandelingen. Wilt u weten wat er aan uw nagels gedaan kan worden zodat u weer trots uw handen of voeten kunt showen? Stuur mij dan een berichtje met foto's van uw nagels. Dan kunnen we samen een behandelplan opstellen.