Wonder Nails & Whitening
  Nagelstudio, wimperstudio & Tanden bleken

COVID-19 protocol

Ook in de salon hebben we te maken met maatregelen tegen het coronavirus. Op deze pagina staat belangrijke informatie die van toepassing is op de behandelingen in de salon. Zonder het opvolgen van dit protocol is het niet mogelijk om een behandeling uit te voeren! Ik vraag u dus ook of u dit goed door wilt nemen en opvolgen, zodat we samen kunnen zorgen voor een veilige behandeling.

Voor het veilig behandelen volg ik het protocol te vinden op https://www.nagelsector.nl en werk ik volgens de richtlijnen die door het RIVM zijn opgesteld.

Basisvoorwaarden

De ochtend van de afspraak moet je je temperatuur opmeten en een vragenlijst beantwoorden. Deze is als volgt:

1.      Heeft u nu het coronavirus?

2.      Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met het coronavirus?

3.      Bent u korter dan 2 weken geleden genezen van het coronavirus?

4.      Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, verminderde reuk of smaak, verhoging, koorts (meer dan 38⁰C)?

5.      Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts (meer dan 38⁰C)?

6.      Bent u in thuisisolatie?

7.      Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

8.      Behoort u tot een risicogroep?

9.      Vind u het gewoon geen fijn idee om te komen?

Als het antwoord op 1 van deze vragen ‘Ja’ is, dan moet de afspraak geannuleerd worden. Als je toch komt en ik merk tijdens het behandelen dat je niet eerlijk bent geweest over je gezondheidssituatie, dan moet ik de behandeling per direct stop zetten. Het bedrag voor de gereserveerde behandeling wordt dan wel volledig in rekening gebracht!

Behandelingen worden geannuleerd indien ik of mijn partner symptomen van het coronavirus vertonen.

 

Huisregels tijdens coronatijd

 • Het is niet meer mogelijk om bij mij naar de wc te gaan. Probeer hier rekening mee te houden door van tevoren niet te veel te drinken en thuis goed uit te plassen.
 • Vanaf binnenstappen via de voordeur, mag er niks meer aangeraakt worden! Ook niet de trapleuning, deuren en kranen. Deuren en kranen worden door mij open en dicht gedaan.
 • Jassen mogen niet meer beneden aan de kapstok gehangen worden. Deze moeten samen met de tas op de witte behandelstoel in de salon gelegd worden. Jassen mogen ook niet meer aan de zwarte nagelstoel gehangen worden.
 • De telefoon en sieraden worden aan het begin van de behandeling in de tas of een daarvoor bestemd gedesinfecteerd bakje gelegd. Deze mogen pas bij het weg gaan weer gepakt worden. De telefoon mag alleen in uiterste noodgevallen opgepakt worden. Dit om te voorkomen dat het desinfecteren en behandelen weer volledig opnieuw moet gebeuren.
 • Handen mogen na het handen wassen nergens meer mee in aanraking komen. Voornamelijk niet met het gezicht of met de telefoon. Het is dus verstandig om deze de gehele behandeltijd op de armsteun te laten rusten.
 • Er mogen geen eigen consumpties meer meegenomen/genuttigd worden. Ook wordt er geen water/koffie/thee meer geschonken. Als het mondkapje op is, mag deze niet meer aangeraakt worden. Hierdoor is het nuttigen van consumpties niet mogelijk.
 • De kleurenstaaltjes mogen niet meer aangeraakt worden. Deze houd ik vast, waarna u een kleur kan kiezen d.m.v. benoemen van de kleurcode. De kleurenstaaltjes mogen ook niet meer op de huid vergeleken worden.
 • Betaling kan via pin, tikkie of bankoverschrijving. Betaling gebeurt uitsluitend in de salon.
 • Kom alleen naar de afspraak. Als u met één of meer personen extra komt, wordt de toegang geweigerd en kan de behandeling niet plaatsvinden. Het bedrag voor de gereserveerde tijd wordt dan wel volledig in rekening gebracht!
 • Kom op tijd. Dit betekent: maximaal 5 minuten voor of na het afgesproken tijdstip. Indien u eerder bent, moet u wachten (dit mag niet op het bankje i.v.m. hygiëne). Indien u later komt, is behandeling niet meer mogelijk. Het bedrag voor de gereserveerde behandeling wordt dan wel volledig in rekening gebracht!
 • Het dragen van een mondkapje is ook voor u verplicht! Deze mag niet zelf meegenomen worden, maar wordt door mij aangeleverd. Hier worden in geen enkel geval uitzonderingen op gemaakt! Het mondkapje moet opgezet worden op de manier die ik bij binnenkomst laat zien.


De salon bezoeken van begin tot eind

Hoe ziet dan voorlopig een bezoek aan de salon er uit? 

Bovenstaand filmpje laat al een heleboel zien. Hier ook nog een schriftelijke uitleg:

 • Bij binnenkomst via de voordeur worden direct de handen gedesinfecteerd met desinfectans en krijg u een mondkapje op.
 • Bij binnenkomst in de salon worden eerst de jas en tas af gedaan en op de witte behandelstoel gelegd en de telefoon en sieraden moeten opgeborgen worden zoals vermeld in de huisregels.
 • De handen worden gewassen in de wasbak op de salon. Dit moet gebeuren volgens de aanwijzingen die bij de wasbak hangen en voor minimaal 20 tot 30 seconden.
 • Na het handen wassen, neemt u plaats op de stoel, zonder daarbij andere oppervlakken aan te raken. Natuurlijk mogen de nagelstoel en de armsteun wel aangeraakt worden.
 •  De behandeling wordt zoals normaal uitgevoerd.
 •  Als we klaar zijn, worden de handen gedesinfecteerd, waarna de betaling kan plaatsvinden.

 • Een nieuwe afspraak maken kan direct na de betaling of op een later moment via telefonisch contact.
 • De handen moeten wederom gewassen worden in de wasbak.
 • Ik doe olie en handcrème op de nagels en handen, zodat u dit zelf kan inmasseren.
 • De jas, tas, telefoon en sieraden mogen weer gepakt worden, waarna u de salon weer contactloos kan verlaten.
 • Het mondkapje mag bij verlaten van het huis af gezet worden.
 • Het is belangrijk bij thuiskomst nogmaals de handen te wassen. Daarna moeten ze wederom goed verzorgd worden met handcrème en hoogwaardige olie. Deze zijn bij mij in de salon te krijgen.

 

Naast al deze maatregelen zijn er nog een hele hoop maatregelen die voor mij gelden. Houdt er dus rekening mee dat de behandeling wat langer kan duren.