Wonder Nails & Whitening
  Nagelstudio, wimperstudio & Tanden bleken

Informatie voor het bleken

Het tanden bleken met X-treme Smile is veilig en pijnloos. De bleekgel is 100% natuurlijk en non-peroxide. Dankzij de natuurlijke samenstelling van de producten is het drinken van sinaasappelsap nog slechter dan het bleken van de tanden. Het fabeltje dat bleken slecht zou zijn voor de tanden is dus niet van toepassing op de natuurlijke bleekgels van X-treme Smile.

Er zijn verschillende behandelingen waar u uit kunt kiezen. Gaat u  voor een natuurlijk witte glimlach of heeft u toch het liefste een stralend witte Hollywoodsmile? Het effect van een behandeling hangt sterk af van de hoeveelheid verkleuring en de natuurlijke kleur van de tanden. Omdat de tanden niet doorzichtig zijn, kan er helaas nooit met zekerheid gezegd worden hoe sterk de tanden verkleurd zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de tanden er voor de behandeling nog behoorlijk wit uit zien, maar dat deze toch nog een aantal tinten witter gemaakt kunnen worden. Ook kan het natuurlijk zijn dat de tanden er sterk verkleurd uit zien en dat deze, door de sterke verkleuring, veel meer tijd nodig hebben om een witter resultaat te bereiken. 

Het gedeelte van de tanden wat gebleekt wordt, bestaat uit glazuur en tandbeen. Glazuur bestaat uit allemaal hele kleine staafjes, met hele kleine ruimtes er tussen. In het tandbeen zitten allemaal hele kleine ronde gaatjes. In deze kleine ruimtes kunnen zich verkleuringen ophopen. Deze verkleuringen kunnen ontstaan door medicijnen en alles wat er gegeten en gedronken wordt. Dat dit alleen komt door koffie, thee of roken is dus een fabeltje. Alle producten die niet ph-neutraal zijn, zorgen voor verkleuring. Met het bleken werkt de gel tot in het tandbeen. Dus niet alleen de oppervlakkige verkleuring, maar ook de diepe verkleuring wordt verwijderd.

Bij het bleken van de tanden wordt de hygiëne sterk in acht genomen. Dit is natuurlijk, omdat er in de mond gewerkt wordt. Virussen en bacteriën worden zo sneller doorgegeven. Voor de behandeling worden de handen, polsen en onderarmen volledig gewassen met dettol en tijdens de behandeling worden er nitril handschoenen en een mondkapje gedragen. Iedere klant krijgt een eigen bleekset, die tijdens de behandeling geopend wordt. Voor iedere klant wordt er dus een nieuwe mondspreider, crème, bleektube, voorbehandelspray en opbrengkwastje gebruikt. Vanzelfsprekend worden alle gebruikte spullen na elke behandeling weggegooid of gedesinfecteerd met 70% alcohol. De oppervlakken worden gedesinfecteerd met Barbicide.

Houdt er rekening mee dat u na het bleken minimaal 2 uur niet mag eten en 24 uur niet mag roken. Het is aan te raden om voor het bleken te eten, zodat u niet direct na het bleken trek heeft.